• 4 lammeskankerlammeskank
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kummin
  • 4 ss olivenolje
  • 4 stk hvitløksfedd, hakket
  • 3 stk kepaløk, hakket
  • 250 g. aprikoser
  • 250 g. svisker
  • 6 stk plommetomater
  • 8 dl kyllingkraft
  • 1 sitron
  • 1 bunt koriander

Bland inn de tørkede krydderene og brun av kjøttet med litt av oljen i en gryte. Ha i hvitløken og løken og fres dette godt sammen med kjøttet til det blir mykt. Ha i myke aprikoser og svisker, tomatterninger eller hermetiserte tomater og kraften. Småkok under lokk i 2 times tid, til kjøttet er mørt. Smak til med sitronskall og juice, salt og koriander.

Mynte yoghurt

  • 4 dl Gresk yoghurt
  • 1 dl Mynteolje (se grønne oljer)
  • 1 dl finhakket mynte

Ha i litt olje i yoghurten og vend inn litt finhakket mynte.

Ovnsbakte mandelpoteter med gremolata

Mandelpoteter vaskes og stekes I ovn på 200 grader til de er møre.

Gremolata

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 sitron
  • 2 ss persille
  • 2 ss olje

Skrell og finhakk hvitløk, finhakk persille. Riv skallet fra sitronen og bland alt sammen. Og ha på potetene rett før servering.

Grillede grønnsaker til lammeskank

Ta det du har av rotfrukter og skjær i passe biter. Bak i ovn med litt olje til det blir mørt. Grill så rett før servering.

 

Treff: 1137 Tags: