Espen Vesterdal Larsen
Daglig leder
Kulinarisk Akademi Hovedavdeling
Sitron krem:
Kok opp sitronsaft og sukker, leger med eggeplommer, siles.
Rør inn smør, tilsett crème fraise og til slutt gelatin.
Fylles i den stekte mørdeigsformen og avkjøles i 2 timer, før den pyntes med marengs og brennes av.
Mørdeig
60g hvetemel
120g u/smør
90g melis
50g egg
1/2t salt
Bland alt, elt sammen.
175g mel
Fremgangsmåte:
Tilsett resten av melet og blandes forsiktig sammen til en jevn deig. Avkjøles og
kjevles ut med litt mel til 2mm. Tykkelse.
Fores i former/tarteletter og stekes i press ved 160C, i 15 min.
Italiensk Marengs:
kokes til 119°c
Eggehviten piskes opp i maskin, når sukkerlaken er varm nok tømmes den inn i en tynn stråle mens maskinen går. Pisk dette stivt og la maskinen gå til det blir kaldt.