Espen Vesterdal LarsenSitronterte med marengs

Daglig leder

Kulinarisk Akademi Hovedavdeling

Sitron krem:

  • 125g eggeplommer
  • 125g sitronsaft
  • 125g smør
  • 325g sukker
  • 175g  crème fraise
  • 3,5pl. Gelatin

Kok opp sitronsaft og sukker, leger med eggeplommer, siles. 

Rør inn smør, tilsett crème fraise og til slutt gelatin.

Fylles i den stekte mørdeigsformen og avkjøles i 2 timer, før den pyntes med marengs og brennes av.

 

Mørdeig

60g hvetemel

120g u/smør

90g melis

50g egg

1/2t salt

 

Bland alt, elt sammen.

 

175g mel

 

Fremgangsmåte:

Tilsett resten av melet og blandes forsiktig sammen til en jevn deig. Avkjøles og

kjevles ut med litt mel til 2mm. Tykkelse.

Fores i former/tarteletter og stekes i press ved 160C, i 15 min.

 

Italiensk Marengs:

  • 250g sukker
  • 75g vann

kokes til 119°c

  • 130g eggehvite

Eggehviten piskes opp i maskin, når sukkerlaken er varm nok tømmes den inn i en tynn stråle mens maskinen går. Pisk dette stivt og la maskinen gå til det blir kaldt.

Treff: 505 Tags: